Over mij

Naamloos 3

Afgelopen jaren veranderde mijn leven drastisch. Ik was gewend aan de drukte van een eigen zaak en mijn gezin, maar trok me steeds verder terug uit ons familiebedrijf. Ook de jongste van onze drie kinderen was inmiddels uitgevlogen. De oudste nam zakelijk veel van me over.

Hoe heerlijk was het om tijd genoeg te hebben! Ik hield mijn boeltje bij, las zomaar midden op de dag een boek en mailde mijn vrienden wat vaker. Tot mijn verrassing werden mijn kletspraatjes op prijs gesteld; vooral de wat langere, waarin ik vertelde over wat me bezig hield. ‘Joh, ga verhalen schrijven’, hoorde ik regelmatig.

Het gebeurde steeds vaker dat ik alleen was. Voor mij een nieuwe situatie. Tijdens een periode van ziekte sloeg de verveling soms toe en dan stuurde ik mijn man een mailtje. Gewoon wat dingetjes, die we vroeger tussen de bedrijven door besproken. Veel effect had het niet, het duurde vaak wel een dag voordat hij het eindelijk las. Ik besloot daar drastisch verandering in te brengen. Mijn mededelingen veranderden in kleine verhaaltjes. En dat hielp. Hij checkte zijn mail regelmatig, reageerde geestdriftig en mijn vertelsels werden verhalen, de kurk was uit de fles. Ik genoot er van en was verzekerd van een bijzonder trouwe fan.’

De behoefte om mijn gedachten op schrift te stellen was nieuw, maar bleek een blijvende. Schrijven werd mijn passie.

Als een deur sluit opent een venster, een favoriete uitspraak van mijn moeder, werd mijn lijfspreuk. Als nu iemand vraagt wat ik met mijn tijd doet, zeg ik: ‘Inmiddels verschenen tientallen bundels met een bijdrage van mijn hand, wat mij bij mijn collega’s de eretitel Koningin van het korte verhaal opleverde. Ik won de Calami Literatuurprijs, werd derde in de Spannende-verhalenwedstrijd van The Crime Compagny , eerste in de Sestra verhalenwedstrijd en tweede in de schrijfwedstrijd van het Nederlands Dagblad. Op 21 Februari 2016 debuteerde ik met TEGENWICHT, een verzameling van mijn favorieten. Daarmee  werd ik in hetzelfde jaar finalist van de Stimuleringsprijs 2016. Ik werk hard aan een vervolg. Geloof me, ik verveel me niet!’

2 gedachten over “Over mij”

  1. Hallo Conny,
    Graag wil ik je uitnodigen om over je nieuwe boek te komen praten in de uitzending van ‘Cultuur de la Creme’ op Radio Houten FM. Ons progamma is op donderdagavond 18 februari van 19.00u tot 21.00u.
    Als je interesse en tijd hebt laat het mij dan weten.
    Vriendelijke Groeten Inge Geboers redactie CDLC

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Auteur van verhalen die verschil maken