Best gek wel: 1e en 2e op één dag!

Tegen de tijd dat mijn schrijfmaatje het vervolg op zijn must have voor schrijvers Mosterd voor de maaltijd voltooide, bedachten hij en Inanna van den Berg van uitgeverij Ambilicious dat het leuk zou zijn om hier een dialogen -wedstrijd aan te verbinden.
Nu doe ik al een poosje niet meer aan schrijfwedstrijden mee, maar Leonardo Pisano kan vrij dwingend vriendelijk aandringen en ik ging overstag.

Gisteren vond in Abrahams Mosterdmakerij in Eenrum de feestelijke presentatie van beide boeken plaats.
Tot mijn grote verrassing werd aan mij het eerste exemplaar van Mosterd voor de maaltijd 2.0 uitgereikt. Wat een eer. Ik bloosde ervan.
Toch kon ik het niet nalaten de aanwezigen te vertellen over de streek die Leonardo mij ooit leverde. In zijn eerste deel staat een citaat uit een van mijn verhalen. Hij had netjes gevraagd of hij dat mocht plaatsen, maar dat hij het gebruikte als voorbeeld hoe het níet moest ontdekte ik pas bij proeflezing van zijn manuscript. Wat zal de schurk daar een binnenpret om hebben gehad!
Gisteren heeft hij het ruimschoots goedgemaakt.

In de schrijfwedstrijd Pennen met Mosterd bleek ik, na terechte winnares Inge Hulsker, op de tweede plaats te zijn geëindigd. Aan deze prijs is een cursus genieten van poëzie ‘Olijven moet je leren lezen‘ aangeboden door Nel Goudriaan verbonden. Ik ben erg benieuwd.

Met Inanna van de Berg

Weemoedslaantje SPAANS

Grappig dat mijn oudste herinneringen zich vaak op onze slaapkamer, gedeeld met twee zeer verschillende oudere zussen, afspeelden. Zus Astrid kleedde zich spiernakend uit en keutelde nog een half uurtje in haar blootje rond. Annemieke deed eerst haar nachtpon aan en dan pas heel omzichtig haar bh uit. Slapen zonder slip kwam al helemaal niet ‘im frage’. Man, wat was die meid preuts!

En als ze dan eindelijk in bed lagen, hield ik me slapende. Als kleine zusje heb ik best veel geleerd als ik dan de nagesprekken volgde op de Cartouch- , Don Quichote- en Hordijkavonden. Later veel plezier van gehad! Dank daarvoor.

SPAANS

Auteur van verhalen die verschil maken