VOORWAARDEN WEDSTRIJD HOUTENSE HONDERDJES 

VOORWAARDEN WEDSTRIJD HOUTENSE HONDERDJES 

Hou jij ook van Houten? En van ons Hospice? Het op social media delen van onze promotie en daar misschien zelfs wel melden dat jij ook meedoet, is natuurlijk geen voorwaarde, maar wordt zeer gewaardeerd.

1. Doel van de Wedstrijd

 • De schrijf- en tekenwedstrijd heeft als doel creativiteit te bevorderen en talenten aan te moedigen. Winnende inzendingen veroveren een plek in de bundel Houtense Honderdjes van de schrijfster Conny Hoogendoorn. Haar royalty’s zullen volledig ten goede komen aan het Hospice Kromme Rijnstreek Houten. Het boek zal op alle bekende verkoopplekken verkocht worden. De gemeente Houten zal het regelmatig aan relaties cadeau doen. Dat kan jij straks dus ook. Misschien wel met een bijdrage van jou!

2. Deelname

 • De wedstrijd staat open voor alle Houtenaren. Jong en oud en van iedere gezindte. Elke deelnemer mag twee inzendingen indienen. 

3. Thema

 • Het thema van de wedstrijd is: HOUTEN

4. Inzendingen

 • Maak een mooie tekening, foto (Houd er rekening mee dat het boekje vierkant wordt) of schrijf een prachtig verhaal. Schrijfwerk moet in het Nederlands worden ingediend en moet exact 100 woorden bevatten. Een Houtens Honderdjes bestaat immers uit 99 woorden tekst en een titel van 1 woord. Het kan in alle denkbare genres geschreven worden. Het mag spannend zijn, romantisch, grappig, anekdotisch, dramatisch, enzovoorts. Ook gedichten of non-fictieteksten kunnen een ultrakort verhaal zijn, mits er daadwerkelijk verhaalelementen in zitten. Denk hierbij aan een plot, een begin, midden en eind of een verrassende wending. Een ‘braindump’ of mijmering is geen ultrakort verhaal.
 • Vermeld de locatie apart en niet in je honderdje. Voorbeelden zijn te vinden op de onlinepagina van het Houtens Nieuws.
 • Stel een mail op en vul bij ontvanger in: houtensehonderdjes@gmail.com
 • Copy/paste het verhaal naar de body van de mail. Stuur liever geen bestand. Overige inzending worden wel via een bijgevoegd bestand ingestuurd. 
 • Voeg een korte biografie toe (2 á 3 regels). Stuur géén begeleidend tekstje mee. Inzending+bio is voldoende.
 • Schrijf de volgende 4 punten in het onderwerp van de mail: [jouw naam] – [titel van je inzending] – [locatie/waar speelt de inzending zich af] – [soort inzending]. Dus bijvoorbeeld: Gilbert Isabella – Burgemeester – Onderdoor 25 – Tekening. Laat in de bestandsnaam van ingezonden foto’s jouw naam te zien zijn, anders maakt de jury er een rommeltje van.
 • Druk op verzenden. Doe dit alles vóór 7 juli 2024 en je doet mee aan de wedstrijd “Houtense Honderdjes”. Heb je een beetje hulp nodig? Schroom niet om te mailen, ik help graag. 

5. Jury en Beoordeling

 • De jury bestaat uit auteur Conny Hoogendoorn, burgemeester Gilbert Isabella en de voorzitter van Vrienden van het Hospice Jaap Overeem. De inzendingen worden beoordeeld op originaliteit, creativiteit, technische vaardigheid, en aansluiting bij het thema. We kiezen in feite de allermooiste inzendingen. Onze beslissingen zijn definitief.

6. Wat kan je winnen?

 • De prijzen bestaan uit publicatie in de bundel HOUTENSE HONDERDJES. Prijswinnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht en bekendgemaakt in de Week van het Hospice in september 2024 en ontvangen naast alle roem en aandacht natuurlijk een bundel. 

7. Publicatie en Auteursrecht

 • Je behoudt het auteursrecht op je inzending. Door deel te nemen geef je ons het recht om je inzending te publiceren. Het mag gebruikt worden voor promotionele doeleinden met vermelding van je naam. Als je een verhaal hebt gestuurd mogen we dat aanpassen voor publicatie, mits dit de integriteit van jouw originele werk niet schaadt. Vanzelfsprekend doen we dit in overleg.

8. Diskwalificatie

 • Inzendingen die niet voldoen aan de gestelde voorwaarden doen niet mee. 
  Plagiaat e.d. leidt natuurlijk tot diskwalificatie. Verwijzingen naar (gemeente-)politiek zijn geen goed idee.

9. Privacy

 • Persoonlijke gegevens uitsluitend gebruikt voor de afhandeling van de wedstrijd en worden niet gedeeld met derden.

10. Overige Voorwaarden

 • Door deel te nemen aan de wedstrijd accepteer je deze voorwaarden. Mail maar als je nog vragen hebt. We maken er samen een feestje van.