ZONDER GRENZEN

photo

Een ietwat wrange glimlach laat mijn lippen krullen als ik terugdenk aan vanmorgen.

‘Verbaast het je echt, dat het me raakt? Je denkt dat een oncoloog doof en blind is? Geloof je nou echt dat het went om aan een prachtige jonge vrouw te vertellen dat er geen enkele hoop meer voor haar is?’

Natuurlijk went dat niet. Zoiets geloof je toch niet. Ik geloofde het ook niet. De laatste zware kuur had niet het beoogde effect gehad. Al merk ik er nog niet veel van, de tumor is flink gegroeid en de door mij zo gevreesde ziekteverschijnselen zijn nu nog beperkt, maar zullen ongetwijfeld fors toenemen. Maar voorlopig doe ik alsof er niets aan de hand is. Boodschappen doen, de winkel is vlak bij. Naar de kroeg, ook net om de hoek.

DE REST VAN DIT LEVENSECHTE VERHAAL VIND JE IN ‘KIEZELS’
ISBN 978 90 831808 8 5
BESTELLEN KAN HIER

Eén gedachte op “ZONDER GRENZEN

  1. Conny Hoogendoorn Bericht auteur

    Veel mensen geven wel eens iets aan het goede doel. Ze doen iets in de collectebus of maken geld over naar aanleiding van een actie op de televisie. Anderen hebben een band met een goed doel en steunen dat structureel. Steeds meer mensen besluiten daarnaast ook (een deel van) hun nalatenschap te schenken aan een goed doel. Omdat ze het belangrijk vinden dat er ook na hun overlijden wordt doorgewerkt aan het ideaal dat ze hebben. Zo dragen ze ook na hun overlijden bij aan een betere wereld. Nalaten aan een goed doel kan alleen via een testament dat door een notaris is opgemaakt. Een codicil (eigen handgeschreven verklaring) is niet voldoende. Twee manieren Er bestaan twee manieren om na te laten aan een goed doel:
    1) het goede doel is erfgenaam Als (mede)erfgenaam heeft het goede doel alleen of samen met andere erfgenamen recht op de hele nalatenschap. Het goede doel en eventuele mede-erfgenamen erven dan alle baten en schulden van de nalatenschap. In de praktijk zal een goed doel een nalatenschap altijd ‘beneficiair’ aanvaarden. Door deze manier van aanvaarden is het goede doel niet met zijn eigen vermogen aansprakelijk voor de schulden van de nalatenschap.
    2) het goede doel krijgt een legaat Een legaat kan een geldbedrag zijn, maar ook een goed (bijvoorbeeld een huis), een effectenportefeuille of een waardevol voorwerp zoals een schilderij. Ook een legaat aan een goed doel moet in een testament worden vastgelegd. In dat geval is het goede doel benoemd als legataris in het testament. Voor een legaat is beneficiaire aanvaarding niet nodig.
    Voor informatie kijk op http://www.goededoelen.nl/nalaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *