TOT DE MAAN

Heb je wel recht op een plaats op de IC als je vaccinatie van de hand wijst?
Kan je hulp weigeren?
En kijk je toe of grijp je in als iemand ondraaglijk lijdt?
Mag je je overtuiging wel aan een ander opleggen?
Kan je deze vragen eigenlijk wel beantwoorden als je zelf niet voor de keuze hebt gestaan? 

In mijn verhaal vechten twee tegenpolen voor het leven – of is het de dood? – van de echtgenoot van één van hen. Buiten kijf staat dat beiden onvoorwaardelijk van hem houden. De echtgenote is diepgelovig. Haar doodzieke man ook, maar hoe zat het dan met die ander? Bracht hij het op om naar zijn overtuiging te leven of gooide liefde, passie en zijn diepe verbondenheid met iemand buiten zijn huwelijk roet in het eten? En is hij in staat zelf over zijn lot te beslissen? Of wil hij dat juist niet? 
Verdriet verbond hen, maar tergende onwetendheid dreef hen onverbiddelijk uit elkaar.

Het is geen makkelijk verhaal, zeker niet. Met knarsende vragen over liefde, overtuiging en moed raakt het de essentie van ons bestaan. 
Zelf beschouw ik het conflict in ‘Tot de maan’ als het meest intense dilemma dat ik ooit beschreef. Ik lag er wakker van, huilde om de karakters die in mijn hart en hoofd tot leven kwamen en wiens onmacht me tot op de dag van vandaag verdrietig maakt. 

https://www.aquazz.com/KIEZELS-Conny-Hoogendoorn


2 gedachten over “TOT DE MAAN

 1. Marianne Albers

  Beste Conny,
  Graag wil ik u laten weten dat ik van uw boek heb genoten. Een aantal van uw verhalen zal ik niet snel vergeten.
  Kleine moeite was zo ontroerend. Ook mijn vader hertrouwde snel na het overlijden van mijn moeder en ik begreep uw hoofdpersoon zo goed! En in uw verhaal Zwieren leek het wel of u mijn vader persoonlijk kent.
  Plaats Rust! en Kiezels waren echt hartverscheurend.
  U zet mensen zo waarheidsgetrouw neer dat ik ze echt voor me kon zien. De man in Louterend vuur en zeker die in Hakken in het zand. Ze zullen me zeker bijblijven.
  Dank u heel hartelijk voor de vele plezierige uren die u mij heeft bezorgd.
  Ik zag dat uw vorige album niet meer te krijgen is. Zo jammer. Ik ga op zoek naar een tweedehands exemplaar.
  Van harte fijne feestdagen toegewenst. Uw verhaal van het kindje dat in de kribbe moest worden gelegd (sorry, ik ben even de titel vergeten) ga ik beslist aan mijn dochter laten lezen met Kerst.
  Hoogachtedn, Marianne Albers-Duiven.

  1. Conny

   Beste Marianne,
   Voor een schrijver is het fantastisch om een reactie als de uwe te mogen ontvangen. Ik ben erg blij dat u van KIEZELS genoten heeft.
   TEGENWICHT is bij mij nog wel als eBook te bestellen. (conny@connyhoogendoorn.nl)
   Ook u prettige dagen toegewenst. Ik hoop dat uw dochter Wrijving geeft glans (Dat is de titel van het korte kerstverhaal) mooi vindt.
   Vriendelijke groet, Conny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *